6 Haziran'dan İtibaren O Seferlere Dikkat! Aksaklıklar Yaşanabilir

6 Haziran'dan İtibaren O Seferlere Dikkat! Aksaklıklar Yaşanabilir
6 Haziran itibari ile uçuş seferi olanlara dikkat haberi geldi.

6 Haziran'dan itibaren uçuşu olanlar için dikkat çekici bir gelişme yaşanıyor. 10 farklı sendika ve dernekten gelen ortak bir açıklamaya göre, yeni Havacılık Yasası'na karşı havalimanı çalışanları iş yavaşlatma eylemi başlatacak. Sendikaların imzasını taşıyan bu açıklamada, havalimanı çalışanlarının 6 Haziran'dan itibaren iş bırakma eylemine geçeceği belirtiliyor.

Yeni yasaya karşı iş yavaşlatma eylemi, çalışanlar arasında bir iş barışını bozma çabası olarak değerlendiriliyor. Ancak, yasanın getirdiği düzenlemelerin kabul edilmez bulunması durumunda iş bırakma eylemi de gündeme gelebilir.

Ulaştırma Memur-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, HAVAÇAD, HAVELTED, Uluslararası ARFF Derneği, SİHAGÜVDER, HAVATED, SİHAMED, Hava Ulaş-Der ve Apron Memurları Derneği'nin katıldığı toplantıda alınan karara göre, iş yavaşlatma eyleminin ilk adımı 6 Haziran'da atılacak.

Açıklamaya Göre;

"06.06.2024 Perşembe gününden itibaren havalimanlarındaki çalışanlar, hava ve kara tarafındaki operasyonlarda süresiz olarak uluslararası standart ve tavsiyeler ile mevzuatlara aykırı olarak yüklenen işleri yapmayacak, kesinlikle mevzuat dışına çıkılmayacak.

Yapılacak olan iş yavaşlatma eylemi, talepler gerçekleştirilinceye kadar devam edecek.

Alınan iş yavaşlatma eylemi sonucunda talepler karşılanmazsa tekrar bir araya gelinerek iş bırakma eylemi kararı alınacak." denildi.

Etiketler :