6 İle Art Arda Uyarılar Geldi! Dışarıya Çıkmayın

6 İle Art Arda Uyarılar Geldi! Dışarıya Çıkmayın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre Türkiye genelinde farklı bölgelerde sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacakken; Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Trabzon, Rize, Artvin, Hakkari, Ordu, Giresun'un iç bölgeleri ile Van ve Ağrı'nın doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor. Marmara ve Kıyı Ege'de ise zaman zaman kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında belirgin bir değişiklik olmayacak ve mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Sosyal medya üzerinden hava durumu raporları paylaşan Kerem Ökten de hava koşullarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Ökten, Doğu Karadeniz'de yağışların başlayacağını ancak şu anda afet boyutunda bir yağış riskinin olmadığını belirterek, Temmuz ayında durumu aktif olarak izleyeceklerini ifade etti.

Ayrıca, Cumartesi günü özellikle tatil beldelerinde kuvvetli rüzgarların etkili olacağını ve bu durumun Edremit, Bandırma, Çanakkale ve İzmir gibi bölgeleri etkileyeceğini vurguladı.