Bayram Öncesi Emeklileri Üzen Haber Geldi!

Bayram Öncesi Emeklileri Üzen Haber Geldi!
Kurban bayramı öncesinde emeklilere yönelik üzücü haber geldi.

Milyonlar, Kurban Bayramı'na sadece birkaç gün kala kötü haberle karşı karşıya. Özellikle emekliler, alınan bu yeni kararın ardından isyan edecek gibi görünüyorlar. Tüm vatandaşları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Bankalar, para çekme işlemlerinde yeni bir döneme geçiyor. Bu karar, özellikle emeklileri etkileyecek gibi duruyor.

Günümüzde ATM kullanımı yaygınlaşmış olsa da, banka şubelerindeki kalabalık azalmıyor. ATM kullanmayı bilmeyen vatandaşlar, küçük miktarlar için bile veznelerde uzun süre beklemek zorunda kalabiliyorlar. Bu durumu düzeltmek amacıyla önemli bir adım atıldı.

Artık para çekme ve yatırma işlemleri, ATM'ler üzerinden daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Türkiye genelinde 49.847 adet ATM bulunuyor.

ATM'leri kullanarak işlemlerini kolayca gerçekleştiren vatandaşların yanı sıra, ATM kullanmayı bilmeyen kişiler hala banka şubelerinde sıra beklemeye devam ediyorlar.

Bankaların yeni aldığı karara göre, veznelerden para çekme işlemlerinde sınırlama getiriliyor. Artık 20.000 TL'nin altındaki para çekme işlemleri veznelerden yapılamayacak. Belirtilen tutarın altındaki para çekme ve yatırma işlemleri zorunlu olarak ATM'ler üzerinden gerçekleştirilecek.

Yeni duyurulan karara göre, vatandaşlar istedikleri miktarı veznelerden çekip yatıramayacaklar. Banka şubelerindeki yoğunluğu azaltmayı amaçlayan bu kararla, yalnızca 20.000 TL üzerindeki işlemler veznelerden yapılabilecek.

Etiketler :