''Çok Geç Olmadan'' Diyerek Depreme Karşı Uyarıda Bulundu

''Çok Geç Olmadan'' Diyerek Depreme Karşı Uyarıda Bulundu
Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Amasya'da vatandaşlarla bir araya gelerek deprem gerçeğine karşı açıklamalarda bulundu.

Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Amasya’nın Merzifon ilçesinde bir araya geldiği vatandaşlarla yapılan toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Görür, "Belediyelerin deprem anında harekete geçmesi gerektiğini, aksi takdirde iş işten geçmiş olacağını" belirtti.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrası oluşan molozların içinde tehlikeli maddelerin bulunduğuna dikkat çekti. Asbest, demir, çimento, kağıt, kimyasal maddeler ve yanıcı maddelerin molozlar arasında yer aldığını ifade etti. Görür, özellikle bu molozların çevreye atılmasının büyük tehlike oluşturduğunu vurgulayarak, İstanbul'da yaşanan örneklerde olduğu gibi bu maddelerin denize, çevreye dökülmesinin çevre kirliliğine ve insan sağlığına zarar vereceğini dile getirdi.

Deprem riski altındaki bölgelerde belediyelerin önlem alması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Görür, yıkılan binaların molozlarının bertaraf edilmesi ve geri dönüşümünün sağlanmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, bu tür durumların önceden planlanması gerektiğini ve deprem anında panik yaşanmaması için belediyelerin önceden harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Toplantının ev sahibi olan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ise, depreme dayanıklı bir Merzifon inşa etme çabası içinde olduklarını ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Etiketler :