Elektrik Faturalarına Destek Geliyor! Destek Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Elektrik Faturalarına Destek Geliyor! Destek Başvurusu Nasıl Yapılır ?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine elektrik tüketim desteği sağlamak için kolay başvuru süreci ve farklı destek bileşenleri sunmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine yönelik elektrik tüketim desteği sağlama çabalarını sürdürmektedir. Bu destekler, hak sahiplerinin banka hesaplarına otomatik olarak yatırılmasının yanı sıra, PTT şubelerinden de alınabilmektedir. Özellikle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 38'lik zam kararı sonrasında, devletin bu tür desteklerine olan talep artmış durumdadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli vatandaşlara yönelik bu destek programı, faturalarına göre elektrik tüketim desteği sağlamaktadır. Program, iki ana bileşenden oluşmaktadır. Birinci bileşen olan "Asgari Elektrik Tüketim Desteği", düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan ihtiyaç sahibi hanelere ödenmektedir.

İkinci bileşen ise "Tıbbi Cihaz Elektrik Sarf Desteği" adı altında, kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı hastaların yaşadığı ve SYDV tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi hanelere yöneliktir. Bu destek, evde bakım maaşı alan ve kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hanelere de sağlanmaktadır.

Başvuru süreci oldukça basittir. İhtiyaç sahipleri, herhangi bir kuruma başvuruda bulunmak zorunda kalmadan, kimlik belgeleri ve elektrik faturaları ile en yakın PTT şubesine başvurabilirler. Ancak, tıbbi cihaz elektrik sarf desteği için başvuru yapacak kişilerin ikamet ettikleri bölgedeki SYDV'ye gitmeleri gerekmektedir.

Başvurular için gerekli belgeler arasında kimlik belgesi, mesken tipi elektrik faturası ve kronik hastalığı nedeniyle tıbbi cihaza bağlı hastanın sağlık raporu bulunmaktadır. Bu destek programları, ihtiyaç sahibi vatandaşların elektrik tüketim maliyetlerini azaltmayı hedeflemektedir, böylece sosyal yardımlaşma alanında önemli bir rol üstlenmektedir.

Etiketler :