Elektrik, Su, Doğalgaz, İnternet Aboneleri İçin müjde!

Elektrik, Su, Doğalgaz, İnternet Aboneleri İçin müjde!
Torba Yasa'nın son düzenlemesiyle, Deprem Sigortası'nın yerine geçecek olan Zorunlu Afet Sigortası (ZAS), Türkiye genelinde elektrik, su, doğalgaz

Torba Yasa'nın son düzenlemesi kapsamında, Deprem Sigortası'nın yerini alacak olan Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) Türkiye genelinde büyük bir değişim ve yenilik getirecek. Bu yeni düzenleme, elektrik, su, doğalgaz ve internet gibi temel hizmetlerin abonelikleri için zorunlu bir sigorta sistemi getiriyor. ZAS, ülke genelinde uygulanacak olup, deprem, sel, orman yangını gibi tüm doğal afetleri kapsayacak şekilde tasarlandı. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan ev sahiplerine de koruma sağlayacak olan ZAS, afet durumlarında mali destek sunarak vatandaşların zararlarını en aza indirmeyi hedefliyor.

Türkiye'nin 81 ilinde geçerli olacak bu yeni düzenleme için hazırlıklar hızla devam ediyor. Elektrik, su, doğalgaz ve internet aboneliklerini doğrudan ilgilendiren bu önemli adım, mevcut deprem sigortası sisteminin yerini alacak şekilde planlanıyor. Türk Reasürans ve DASK Genel Müdürü Selva Eren, ZAS'ın zorunlu afet sigortası olarak belirlendiğini ve bu yeni sistemin vergi ile herhangi bir ilişkisinin olmadığını açıkladı. Kamuoyunda oluşan bazı yanlış anlamaları düzeltmek amacıyla yapılan bu açıklamalar, ZAS'ın doğrudan afet risklerini sigorta altına almak için tasarlandığını vurguluyor.

Etiketler :