Emeklilerin Cebini Rahatlatacak Haber! İşte Yeni İndirimler

Emeklilerin Cebini Rahatlatacak Haber! İşte Yeni İndirimler
2024 Emekliler Yılı kapsamında SGK, emeklilere 81 ilde 5.500'den fazla firma ile indirim, sosyal tesislerde avantajlar ve özel banka kartlarıyla çeşitli fırsatlar sunuyor.

2024 Emekliler Yılı kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önemli düzenlemeler ve fırsatlar sundu. Emeklilere yönelik yapılan açıklamada, 81 ilde 5.500'ün üzerinde yerel firma ile indirim anlaşması sağlandığı bildirildi. SGK, emekliler için çeşitli alanlarda avantajlar sunmaya devam ediyor. Emeklilere yönelik hizmetlerin ve kampanyaların yer aldığı www.emekliler.gov.tr sitesi 7,5 milyon tıklama aldı. Ayrıca, ALO 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezinde, emeklilere öncelikli danışmanlık hizmeti veriliyor.

Emeklilere yönelik indirimler arasında PTTKARGO'da yüzde 20, şehirlerarası seyahatlerde ise yüzde 15 indirim sağlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tesislerinde ücretsiz konaklama imkanı ve sosyal tesislerde çeşitli indirimler sunuluyor. Ayrıca, özel banka/kredi kartları ile emeklilere özel indirimler yapılacak. SGK'nın TROY ile işbirliğiyle TROY logolu kartlarla da çeşitli fırsatlar ve kampanyalar sunulacak. Emeklilere yönelik 3. yaş üniversiteleri de yaygınlaştırılacak, bu sayede emeklilik dönemi eğitimle devam edecek.