Engellilerden ÖTV Eylemi! ÖTV Kuralında Son Durum

Engellilerden ÖTV Eylemi! ÖTV Kuralında Son Durum
Engellilerin Haklarına Erişim Platformu, engellilerin araçlarına yönelik ÖTV istisnası düzenlemesinde değişiklik talep ederek, mevcut hakların korunması gerektiğini vurguladı.

Engellilerin Haklarına Erişim Platformu, engellilerin araçlarına yönelik ÖTV istisnası konusunda yapılan düzenlemede değişiklik talep etti. GMK Bulvarı'ndaki Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu önünde toplanan grup üyeleri, "Araç özgürlüğümüz, aracıma dokunma" ve "Engelliler insandır, hakları vardır" sloganlarıyla taleplerini dile getirdi.

Sağlık Hizmetleri Sendikası Engelliler Komisyonu Başkanı Ayşe Sarı, medyada son günlerde engellilerin araçlarına yönelik ÖTV istisnasının revize edilmesine dair çıkan haberlere değinerek konuşmasına başladı. Sarı, ÖTV istisnalı araç hakkının sosyal devlet anlayışı çerçevesinde engellilerin seyahat haklarını ve toplumsal yaşama katılımlarını güçlendirmek amacıyla getirildiğini vurguladı. Mevcut hakların kısıtlanmasının ayrımcılık anlamına geleceğini belirten Sarı, bu durumun engellilerin haklarının kullanımını imkansız hale getireceğini ifade etti.

Sarı, "Araç takip sistemi ile engelli kişilerin yararına kullanılmayan araçların tespit edilmesi ve kötüye kullanım durumunda caydırıcı cezaların uygulanması gibi önlemlerle sistemin iyileştirilebileceğini" sözlerine ekledi. Engellilerin Haklarına Erişim Platformu, konunun hassasiyetini ve önemini vurgulayarak toplumun bu konuda duyarlı olmasını ve engellilerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik desteklerin sürmesini talep etti.

Etiketler :