Gurbetçiler Akın Akın Geliyor

Gurbetçiler Akın Akın Geliyor
Gurbetçiler, Edirne'deki sınır kapılarından yurda giriş yapıp işlemlerini tamamladıktan sonra memleketlerine bayram için yola çıkarken, Türkiye'ye gelmenin sevincini ve vatan özlemini dile getirdiler.

Gurbetçiler, uzun ve meşakkatli bir yolculuğun ardından Edirne'deki sınır kapılarından yurda giriş yapıp işlemlerini tamamlayarak memleketlerine doğru yola çıkıyorlar. İsveç'ten gelen Yusuf İzgi, Türkiye'ye gelmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, ailesiyle birlikte Konya'ya bayram geçirmek için gideceklerini dile getirdi.

Avusturya'dan gelen Muammer Kocaoğlan, hızlı bir şekilde yola çıkarak Türkiye'ye ulaşmanın mutluluğunu ifade ederken, Edirne'ye gelip camiyi görünce duygulandığını ve vatanın kendisi için çok özel olduğunu vurguladı. Ankara'ya gitmek için sabırsızlanan Dede İltaş, Türkiye'de olmanın huzurunu yaşadığını ve bayrağı görünce tüm yorgunluklarının unutulduğunu söyledi. Almanya'dan gelen Ali Yıldırım ise memleket hasretini gidereceklerini belirterek duygularını paylaştı. Edirne Valisi Yunus Sezer ise Kapıkule Sınır Kapısı'nda vatandaşlar ve gümrük personeli ile bayramlaşarak bir araya geldi.

Etiketler :