İYİ Partide Bir İstifa Daha! Hayrettin Özdemir istifa etti

İYİ Partide Bir İstifa Daha! Hayrettin Özdemir istifa etti
İYİ Partide art arda istifalar gelmeye devam ediyor. Erzurum Horasan Belediye Başkanı istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti içindeki istifa dalgası sürüyor. İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya'nın ardından Erzurum Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir de partisinden istifa etti. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde "hür ve müstakil" olarak yarışma kararı alan İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 3,77 (1.734.406) olmuştu. Bu sonuçlar, İYİ Parti içinde büyük bir sarsıntıya neden olmuştu. Genel Başkan Meral Akşener'in istifasıyla başlayan süreç, Müsavat Dervişoğlu'nun genel başkanlığa gelmesiyle devam etti.

Ancak genel başkanlık değişikliği, İYİ Parti'deki istifaları durduramadı. Art arda gelen istifa haberlerine bir yenisi daha eklendi. İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya'nın ardından Erzurum Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir de partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Özdemir'in istifasının sebebi, seçim sonrası parti teşkilatlarıyla uyum sorunu yaşadığı iddialarıyla ilişkilendiriliyor. Ankara'ya giderek istifasını partinin genel merkezine sunduğu belirtilen Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir'in bundan sonra "bağımsız" olarak siyasete devam etmeyi planladığı öğrenildi.

Etiketler :