Kurban Vekalet Bedelleri Açıklandı

Kurban Vekalet Bedelleri Açıklandı
Türk Kızılayı, bu yıl ki kurban bayramı için kurban vekalet bedellerini açıkladı.

Türk Kızılay, kurban vekaleti bedellerini kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamada, kurban vekalet bedellerinin yurt içi ve Gazze'deki mağdurlar için 11 bin 750 Türk Lirası, yurt dışı için ise 4 bin 300 Türk Lirası olarak belirlendiği ifade edildi. Türk Kızılay, Kurban Bayramı süresince özellikle deprem bölgesinde ve Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine yönelik geniş çapta yardım faaliyetleri planladığını bildirdi.

Kızılay'ın vekalet bedelleri, yurt içinde 11 bin 750 TL, yurt dışında ise 4 bin 300 TL olarak belirlendiği açıklandı. Toplam 128 bin hisselik vekaletle kurban kesme hedefiyle hareket eden Kızılay, Türkiye ve 20 ülkedeki ihtiyaç sahiplerini kapsayacak şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Gazze'deki mağdurlar için yapılan planlamalara da vurgu yapıldı.

Gazze için belirlenen vekalet bedelinin 11 bin 750 TL olduğu belirtilirken, Gazze'deki kısıtlı imkanlar göz önünde bulundurularak, alınan kurban vekaletlerinin Türkiye'de kesilip, konserve halinde bölgeye gönderileceği ifade edildi. Bu kapsamda, Et ve Süt Kurumu başta olmak üzere Türkiye'nin önde gelen tedarikçileriyle iş birliği yapılacak ve Türkiye'de kesilecek kurbanlıklardan elde edilecek yaklaşık 400 bin kavurma konservesi, "iyilik gemileri" aracılığıyla Gazze'ye gönderilecek.

Etiketler :