MEB, LGS sorularını ve cevap anahtarlarını yayınladı!

MEB, LGS sorularını ve cevap anahtarlarını yayınladı!
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başarıyla tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen sınav, iki oturumdan oluştu ve ortaokul 8. sınıf öğrencilerinden 1 milyon 38 bin 192'si sınava katıldı.

MEB, LGS sınavının sorularını ve cevap anahtarlarını "www.meb.gov.tr" adresinde paylaştı. Sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde 62 bin 663 salonda ve 11 yurt dışı sınav merkezinde 35 salonda gerçekleştirildi.

Birinci oturumda, öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıt verme süresi verildi. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden 40 soru soruldu ve öğrencilere 80 dakika süre tanındı.

Sınav, 12.50'de sona erdi. Öğrencilerin isteğine bağlı olarak soru kitapçıkları yarın dağıtılacak. Her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek ve öğrencilerin ham puanları hesaplanacak. Sınav sonuçları, 28 Haziran'da açıklanacak ve öğrencilere posta yoluyla sınav sonuç belgeleri gönderilmeyecek. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayınlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlayacak. Sınava girmeyen öğrencilerin liselere yerleştirilmesi ise yerel yerleştirme yöntemiyle gerçekleştirilecek.

SÖZEL BÖLÜM KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYIN

SAYISAL BÖLÜM KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :