MGK'dan Bomba Karar: Irak ve Suriye Başlarına Yıkılacak! Terörist Avı Başlıyor

MGK'dan Bomba Karar: Irak ve Suriye Başlarına Yıkılacak! Terörist Avı Başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kritik Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Toplantıda terör operasyonları hakkında kurula detaylı bilgi sunuldu.

MGK sonrası yayınlanan 7 maddelik bildiride, özellikle Irak ve Suriye'deki terör örgütlerinin tüm unsurlarıyla bertaraf edileceği vurgulandı.

Toplantıda, PKK/KCK-PYD/YPG'nin gasp ettiği toprakları terör yuvası hâline getirmesine ve bu örgütlere sağlanan desteğe dikkat çekildi. Milli güvenlik ve komşu ülkelerin toprak bütünlüğüne karşı herhangi bir oldubittiye izin verilmeyeceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Irak'a gerçekleştirdiği ziyaret de toplantının gündemindeydi. Irak'la ilişkilerin daha ileri seviyelere taşınacağı ve güvenlik alanında kaydedilecek ilerlemelerin bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail'in Gazze'yi işgali, Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri ve yapay zeka konuları da toplantıda ele alındı. İsrail'in Gazze'deki katliamları kınandı ve Filistin Devleti'ni tanıyan ülkelerin sayısının artmasının önemli olduğu vurgulandı. Ukrayna'daki savaşın insani durumu her geçen gün kötüleştirdiği, adil ve kalıcı bir barışın en kısa sürede sağlanması gerektiği dile getirildi. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki müzakerelerde olumlu gelişmelerin yaşandığı ve kalıcı barışın tesisine yönelik çabalara destek verildiği ifade edildi.

Toplantıda ayrıca yapay zeka alanındaki gelişmelerin insanlık tarihinde yeni bir döneme geçişi mümkün kılabileceği, ancak bu alandaki potansiyelin yeni tehditleri de beraberinde getirdiğine dikkat çekildi. Türkiye'nin yapay zeka alanında ileri kabiliyetler geliştirmesinin önemine vurgu yapıldı.

Kaynak:Konya Manşet

Etiketler :