O İle 450 Milyonluk Enerji Yatırımı Geliyor!

O İle 450 Milyonluk Enerji Yatırımı Geliyor!
Jeotermal Enerji Santrali'ni (JES) kurmak için yaklaşık 449 milyon TL yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Zorlu Enerji, Aydın'ın Nazilli ilçesinde 50 MW kurulu güce sahip olan Nazilli Diracık Jeotermal Enerji Santrali'ni (JES) inşa etmek için yaklaşık 449 milyon TL'lik bir yatırım yapmayı planlıyor. Bu yatırım, Türkiye'nin yenilenebilir enerji hedeflerine katkı sağlamak adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin (ZOREN) tamamına sahip olduğu Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olan projede, Bozdoğan ilçesinde bulunan ER:3388874 numaralı alanda kurulum gerçekleştirilecek. İleri teknoloji ile donatılmış olan santralde ikili çevrim (binary) sistemi kullanılacak ve faaliyet esnasında saatte 2.000 ton jeotermal akışkanın kullanılması planlanıyor.

Yıllık 160 milyon kWh elektrik enerjisi üretecek olan Nazilli Diracık JES, 47 binden fazla evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olacak. Temiz ve yenilenebilir bir enerji kaynağı olan jeotermal enerji ile üretilen elektrik, elektrik iletim hatları aracılığıyla trafo merkezine bağlanarak ulusal şebekeye aktarılacak.

Bölgeye yapılacak olan bu yatırım, Zorlu Enerji'nin jeotermal enerji alanındaki yatırımlarına bir yenisini ekliyor. Zorlu Enerji, geçtiğimiz günlerde Kızıldeniz 4 JES projesinden vazgeçmiş olmasına rağmen, Aydın'ın Kuyucak ilçesinde de 50 MW kurulu güce sahip olan Kuyucak Jeotermal Enerji Santrali'ni (JES) kurma planları yapıyor.

Etiketler :