O Şehirlerde Kış Geri Geliyor!

O Şehirlerde Kış Geri Geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yerel sağanak yağışlar beklentisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Bolu, Samsun, Amasya, Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görüleceği tahmin ediliyor. Bu bölgeler dışında diğer yerlerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Kuvvetli yağışlar özellikle Doğu Karadeniz ile Samsun'un doğusu, Ordu, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde etkili olacak. Rüzgarın ise Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu’nun doğusu ile Orta Karadeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Sıcaklıkların batı, güney ve iç kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde 1 ila 4 derece artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda ise 2-4 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.