Özer Uçuran Çiller kimdir? Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller Neden öldü ?

Özer Uçuran Çiller kimdir? Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller Neden öldü ?
Tansu Çiller'in eşi olan Özer Uçuran Çiller hakkında merak edilenleri bu yazımızda sizlerle buluşturuyoruz.

Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in vefat haberi sonrasında sosyal medyada sıkça merak edilenleri bu yazımızda sizlerle buluşturduk. Tansu Çiller'in eşi olan Özer Uçuran Çiller hakkında bilinenleri yazımızın devamında sizlerle buluşturduk.

Özer Uçuran Çiller Kimdir ?

Özer Uçuran Çiller, 21 Eylül 1937 tarihinde dünyaya geldi. Bir mühendis ve iş insanı olarak bilinir. Türkiye'nin eski başbakanlarından Tansu Çiller ile evlidir ve iki çocuk babasıdır. Evliliklerinin ardından "Çiller" soyadını almıştır.

Ramiz Uçuran ve İsmet Uçuran çiftinin iki çocuğundan biri olarak Caddebostan'da doğmuştur. Eğitimine Saint Joseph Fransız Lisesi'nde başlamış, ardından Robert Kolej'de (Boğaziçi Üniversitesi) mühendislik ve yüksek mühendislik eğitimi almıştır.

Amerika'da Boston ve Connecticut üniversitelerinden MBA derecesi elde etmiştir. 1975 yılına kadar Amatek Inc. şirketinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak görev yapmıştır.

1963 yılında Tansu Çiller ile evlenen Özer Çiller, 8 yıl Amerika'da yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönmüş ve Mehmet Emin Karamehmet'in yanında Çukurova Holding'te CEO olarak görev almıştır. 1981 yılında eşi Tansu Çiller ile birlikte Marsan Marmara Holding'i kurmuştur. Ayrıca Milliyet ve Güneş gazetelerinde köşe yazarlığı da yapmıştır.

Eşi Tansu Çiller'in siyasete atılması ve 1993 yılında Türkiye'nin ilk kadın başbakanı olmasıyla birlikte Özer Çiller, Türkiye'nin ilk "second gentleman"ı unvanını almıştır.

2000'li yılların başlarından itibaren alternatif tıbbı keşfetmeye başlayan Özer Çiller'in bu alanda yayınlanmış kitapları bulunmaktadır.

Etiketler :