Perşembe Gününe Kadar Sabredin! Hava Durumunda Son Gelişmeler

Perşembe Gününe Kadar Sabredin! Hava Durumunda Son Gelişmeler
Son günlerde yaşanan sıcak havalar sonrasında merak edilen güncel hava durumunun detaylarını sizlere aktardık.

Haziran ayının başlamasıyla birlikte Türkiye'nin birçok yerinde hava sıcaklıklarında ani yükselişler yaşandı. Özellikle salı ve çarşamba günlerinde Afrika'dan gelen yüksek sıcaklık dalgası için meteorolojiden uyarılar yapıldı ve sıcaklıkların ne zaman düşeceği hakkında bilgiler paylaşıldı. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte beklenen sıcaklık artışı, sadece birkaç gün içinde çok sıcak bir hava oluşturdu.

Haziran'ın ilk günlerinden itibaren hava sıcaklıklarının rahatsız edici seviyelere yükselmesi, birçok insanı Temmuz ve Ağustos ayları için endişelendirirken, meteoroloji kaynakları beklenen haberleri duyurdu.

Uzmanlar, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının Türkiye'yi etkilediğini belirtirken, sıcaklıkların salı ve çarşamba günleri zirveye çıkacağını vurguladı. Yarından itibaren, kavurucu sıcaklıkların yaşanacağı İstanbul ve Ankara gibi birçok bölgede haftanın geri kalanında daha serin bir hava bekleniyor.

Perşembe gününden itibaren ise hava sıcaklıklarında 5-6 dereceye varan düşüşler beklenirken, salı ve çarşamba günleri için vatandaşlara "Gereksiz yere dışarı çıkmamaları" tavsiye edildi.

Etiketler :