Sıcak Havalara Bayram Arası! Bayramda Hava Nasıl Olacak ?

Sıcak Havalara Bayram Arası! Bayramda Hava Nasıl Olacak ?
Kurban bayramı öncesinde devam eden sıcaklara bayram arası geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların hafta sonunda batı bölgelerinden başlayarak yağışlarla birlikte azalması bekleniyor. Özellikle bayram döneminde, vatandaşlar için ferahlatıcı bir serinlik yaşanacak.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının yaklaşık 8 derece birden düşmesi beklenirken, diğer illerde de benzer bir serinleme öngörülüyor. Ankara'da sıcaklıklar 28 dereceye, İzmir'de ise 36 dereceye düşecek. Güney bölgelerde, özellikle Antalya gibi yerlerde sıcaklıklar 37-40 derece civarında seyredecek.

Bu hafta boyunca aşırı sıcak hava dalgasının etkisi altında olan Türkiye'nin birçok bölgesinde, özellikle Marmara, İç Anadolu, Güneydoğu, Akdeniz ve Ege bölgelerinde sıcaklıklar 35-40 dereceyi bulacak. Ancak, cumartesi günü itibarıyla batı bölgelerinde başlayacak yağışlarla birlikte sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.

Uzmanlar, özellikle yaşlı, hasta, hamile ve çocukların sıcaklığın en yoğun olduğu 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları gerektiğini vurguluyor. Bayram tatili boyunca beklenen serin ve yağışlı hava, vatandaşlara biraz olsun rahat nefes alma imkanı sağlayacak.

Etiketler :