Sıcak Havalara Elveda! Mevsim Normalleri Tersine Dönecek

Sıcak Havalara Elveda! Mevsim Normalleri Tersine Dönecek
Son günlerde yaşanan aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlara meteoroloji tarafından müjdeli haber verildi.

Haziran ayının ilk gününden itibaren Türkiye genelinde sıcak hava etkisini göstermeye başladı. Bazı illerde termometreler 40 derecenin üzerine çıkarak bunaltıcı bir havanın yaşanmasına neden oldu. Ancak, sıcak havadan rahatsız olanlar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sevindirici haber geldi: Sağanak yağışlar geri dönüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere birçok il için yağış uyarısı yaptı. Bu durum özellikle İstanbul, İzmir ve Ege Bölgesi için bir nebze olsun ferahlama sağlayacak.

NTV Meteoroloji editörü Dilek Çalışkan, son hava durumu tahminlerini değerlendirerek sıcak hava dalgasının erken bir şekilde kendini gösterdiğini belirtti. Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyrettiğini aktardı. Özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde bugün en sıcak günün yaşandığını belirten Çalışkan, İstanbul'da gölgede sıcaklıkların 35 dereceye kadar yükseldiğini ifade etti. Bursa, Balıkesir gibi illerde ise 38-39 derece sıcaklık görüldüğünü söyledi.

Ancak, sıcaklıkların düşeceği ve yağışların yeniden başlayacağı tarihin belirlendiğini açıklayan Çalışkan, bu durumun sıcaktan bunalanları biraz olsun rahatlatacağını dile getirdi.

Etiketler :