Toplu Taşıma Kartlarında Devrim Niteliğinde Yenilik

Toplu Taşıma Kartlarında Devrim Niteliğinde Yenilik
Toplu ulaşım kartlarında yapılan yeni düzenlemelerle birlikte, 65 yaş ve üstü ile indirimli bilet kullananların günlük 4 ücretsiz seyahat hakkı sınırlanarak, fazla binişler için ek ücret ödeme zorunluluğu getirildi.

Toplu ulaşım kartlarında önemli değişiklikler yapıldı ve milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni düzenlemeler hayata geçirildi. Artık toplu ulaşım kartlarında günlük 4 ücretsiz biniş hakkı tanınacak olan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 60 yaş ve üzeri indirimli bilet kullananlar için ek ücret ödeme zorunluluğu getirildi.

Benzer şekilde öğretmenlere de günlük 4 ücretsiz seyahat imkanı sunulacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın direktifiyle, Özel Halk Otobüsü sahiplerine aylık destek ödemelerinde artış yapılarak, ücretsiz veya indirimli seyahat hakkı kullanan minibüsçülere yıllık destek miktarı artırıldı. Bu kararla toplamda 700 milyon TL'lik bir destek sağlanacak ve Ulaşım Daire Başkanlığı, ihale sürecine çıkarılacak otobüslerin detaylarını paylaşırken, 108 özel halk otobüsünün P plakaya dönüştürüleceğini duyurdu. Geçtiğimiz yıl yapılan benzer bir dönüşümde 465 aracın P plakaya geçtiği bilgisi verilirken, 108 hat sahibinin başvuru yapmadığı için P plaka alamadığı belirtildi.