Uzmanlardan Tek Tek Açıklamalar Geliyor! Asgari Ücret Zammı Olacak Mı ?

Uzmanlardan Tek Tek Açıklamalar Geliyor! Asgari Ücret Zammı Olacak Mı ?
Son zamanların en çok konuşulan konuları arasında yer alan asgari ücret zammı hakkında merak edilenlere bir açıklamada SGK uzmanından geldi.

Sosyal medyanın en çok merak ettiği konuları arasında yer alan asgari ücret zammı ve detaylarına bir açıklamada SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi. Son zamanlarda asgari ücretli ve özel sektörde çalışanların sıkça araştırdığı konuların başında gelen zam haberlerine son nokta koyulmak üzere.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli ve memur vatandaşlarını sevindiren bir haberi duyurdu ancak asgari ücret alanları için üzücü bir tablo çizdi. Erdursun'un açıklamalarına göre, Temmuz ayında emekli ve memurlara zam yapılacak ancak asgari ücrete net bir artış beklenmiyor.

Erdursun'un ifadelerine göre, devam eden enflasyon sürecinde asgari ücretlilere zam yapılmayabilir. Ancak SSK ve Bağ-Kur'lulara, altı aylık enflasyon oranına bağlı olarak bir enflasyon farkı verilecek.

Asgari ücretlilerin umudu, en azından yeni bir enflasyon farkı alabilmek yönünde. Ancak şu an için böyle bir artışın beklenmediği belirtiliyor. Bu durum, asgari ücret alan vatandaşlar için belirsizlik yaratırken, diğer kesimlerde ise zam beklentisi oluşturuyor.

Etiketler :