Vatandaşı Rahatlatan İndirim Devam Edecek Mi ?

Vatandaşı Rahatlatan İndirim Devam Edecek Mi ?
Kış aylarında vatandaşın cebini rahatlatan doğalgaz indirimi devlet tarafından devam ettirilecek mi bu yazımızda detayları ile birlikte ele aldık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz'de doğalgaz bulunduğunu açıklamasıyla birlikte, hükümet doğal gaz faturalarını geçici olarak desteklemeyi vadetmişti. Ancak, bu destek programının 1 Haziran'da sona ermesi, vatandaşlar arasında kaygı yarattı. Bu endişeler üzerine hareketle, Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, doğal gaz fatura indirimini bir yıl daha uzatmayı amaçlayan bir tasarıyı Meclis'e sundu.

Erdoğan'ın Karadeniz'de doğalgaz keşfiyle birlikte duyurulan bir yıllık fatura desteği uygulaması, 31 Mayıs 2024 tarihinde son bulacak. Haziran ayı itibarıyla, bu indirimin sona ermesiyle doğal gaz faturalarında ortalama 150 TL'lik bir artış bekleniyor. Vatandaşların rahatlaması için başlatılan bu destek programının sona ermesine yaklaşılırken, Cumhur Uzun'un hazırladığı tasarıyla doğal gaz fatura indirim süresinin 1 Mayıs 2025'e kadar uzatılması Meclis gündemine taşındı.

Tasarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunuldu. Kabul edilmesi durumunda, vatandaşlar konutlarında kullandıkları doğal gazın belirli bir kısmını ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilecekler.

Doğal gaz indirimine dair açıklamasında Cumhur Uzun, doğal gaz indirimi süresinin sona erdiğini ancak Türkiye ekonomisinde beklenenden daha yavaş bir iyileşme görüldüğünü ve vatandaşların geçim sıkıntısını daha fazla hissettiğini ifade etti. Uzun, indirimin duyurulduğu zamanda enflasyonun %43,68 olduğunu hatırlatarak, Mart 2024 verilerine göre enflasyonun %68,50'ye yükseldiğine dikkat çekti.

Etiketler :