Yiyenler Kabus Gördü, Hastanelik Oldu

Yiyenler Kabus Gördü, Hastanelik Oldu
Avustralya'da satılan mantarlı jelibonları yiyen en az 5 kişi Nisan ayından bu yana hastanelik oldu, bu durum üzerine ürünler geri çağrıldı ve tüketicilere yememeleri konusunda uyarı yapıldı.

Avustralya'da son zamanlarda satışı yapılan 'mantar jelibonu'nu yiyen en az 5 kişi Nisan ayından beri hastanelik oldu. Bu olayın ardından Avustralya Yeni Zelanda Gıda Standartları, söz konusu jelibonları geri çağırdı ve halkı bu ürünleri tüketmemeleri konusunda uyardı.

Uncle Frog markasının mantarlı jelibonları, tüketenlerde 'kalp atışlarının hızlanması' ve 'rahatsız edici halüsinasyonlar' gibi semptomlara neden oldu. Avustralya Yeni Zelanda Gıda Standartları, Nisan ayından bu yana bu jelibonları tüketen en az 5 kişinin Yeni Güney Galler'de tedavi gördüğünü bildirdi.

Jelibonları yiyenler arasında görülen semptomlar arasında kusma, halüsinasyonlar, yüksek nabız, nöbet benzeri aktiviteler ve istemsiz hareketler bulunuyor. Üç çocuk annesi Laura Jones, jelibonu yedikten sonra uzun süreli rahatsız edici semptomlar yaşadığını ve kalp atışlarının 160'a kadar çıktığını belirtti. Jones, bu şekerlemenin anksiyetesini hafifleteceğini düşünerek internetten aldığını ancak bu deneyiminin hayatında bir ilk olduğunu ifade etti.

Avustralya Yeni Zelanda Gıda Standartları, Uncle Frog markalı mantarlı jelibonları geri çekti ve halka bu ürünleri tüketmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Yetkililer, bu jelibonları tüketen kişilerin herhangi bir sağlık sorunu yaşamaları durumunda derhal sağlık uzmanına başvurmaları gerektiğini vurguladı.