Zam Üstüne Zam Geliyor! Masaların Vazgeçilmeziydi

Zam Üstüne Zam Geliyor! Masaların Vazgeçilmeziydi
İstanbul'da simit fiyatları, resmi olarak 10 lira olmasına rağmen, fırınlarda 12.5 ila 15 lira arasında değişirken, maliyet artışları nedeniyle ekmek fiyatlarının da yükselebileceği belirtiliyor.

İstanbul'da simit fiyatları, resmi olarak 10 lira olmasına rağmen birçok fırında 12.5 lira ile 15 lira arasında değişiyor. Son dönemlerde simit fiyatlarındaki artışlar dikkat çekiyor. Ağustos 2023'te 7.5 liradan 10 liraya yükselen simit fiyatları, o tarihten bu yana gayriresmi olarak artmaya devam etti. Kasım ayından itibaren birçok fırında simit 12.5 TL'den satılırken, son günlerde bu fiyat 15 TL'ye kadar çıkmış durumda.

Esnaflar, elektrik ve kira maliyetlerindeki artışlar nedeniyle fiyatları artırmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Cumhuriyet'ten Didem Ernez'in haberine göre, İstanbul Un-İş Esnaf Odası Başkanı Şaban Özdemir, resmi bir zam yapılması için çalışmalar yürütüldüğünü ancak esnaf komisyonunun henüz toplanmadığını ifade etti. Özdemir, un, yağ, pekmez ve kira fiyatlarındaki artışların esnafın maliyetlerini yükselttiğini vurguladı.

Ayrıca ekmek fiyatlarında da artış beklentisi var. Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli, un fiyatlarındaki artışın ekmeğe yansımasıyla birlikte eylül ayında ekmeğe de zam yapılmasının öngörüldüğünü belirtti.