Artık kredi kartı ile alışveriş daha zor olacak

Artık kredi kartı ile alışveriş daha zor olacak
Kredi kartı kullanımına yönelik her ay artarak devam eden kredili satış miktarı sebebiyle enflasyon olumsuz etkilenmektedir. Bu sebeplerden dolayı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kredi kartı alışverişleri ile ilgili bir düzenlemeye gidilmesi için çalışma yapmakta.Söz konusu çalışmada 4 Ana unsur üzerinde durulmaktadır. Detaylar haberimizde...

Bddk'nın uyarılarına rağmen birçok banka müşterilerine gelirlerini çok üzerinde kart limiti tanımlamış durumda. Söz konusu limitlerin düşürülmesi için bankalara kesin talimat verilecek.

Özellikle zorunlu harcamalar dışında kalan lüks tüketim malı olarak geçen ürünlerin kredi kartı ile alımına kısıtlama gelecek. Kredi kartı kullanımında en büyük sorunlardan biri lüks tüketim malzemelerinin de taksitli olarak satılabiliyor olmasıdır. Para fiyat dengesini olumsuz yönde etkileyecek olan bu uygulama rafa kaldırılacak. Belirlenen ürünlerin dışında kalan tüketim malzemelerinin alımında uygulanan taksitler kaldırılacak.


Birçok kredi kartı kullanıcısı hesap kesim tarihi itibariyle hesap özeti borcunu ödeyemeyip asgari tutarını ödemektedir. Mevcutta Kredi kartlarının asgari tutarı hesap özeti borcunun %40'ı kadardır. %40'lık asgari tutar ödeme oranına da güncelleme gelerek ödenecek olan asgari tutarın mevcut dönem borcunun %50'sinin üzerinde olacak şekilde bir düzenleme yapılacaktır.

Kredi kartı faizlerinin de söz konusu düzenleme ile artırılması sağlanacaktır.

Konya Manşet / ÖZEL HABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Konyamanset.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.