DGS Başvuruları Ne Zaman Sona Erecek? DGS Ne Zaman Yapılacak?

DGS Başvuruları Ne Zaman Sona Erecek? DGS Ne Zaman Yapılacak?
DGS başvuruları ne zaman sona erecek? DGS ne zaman yapılacak? ÖSYM tarafından açıklanan Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili takvim, 2 yıllık ön lisans eğitimini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyen adaylar tarafından araştırılıyor. Sınav başvuru ücreti nereye yatırılacak? Başvurular nasıl ve nereden yapılacak?

DGS başvuruları ne zaman sona erecek? Mayıs ayının gelmesi ile birlikte ÖSYM tarafından Temmuz ayında uygulanacak olan pek çok sınav için başvuru süreci başladı. Bu nedenle DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile ilgili takvim araştırması da adaylar tarafından yapılmaya başlandı. İki yıllık ön lisans eğitimi almış olan ve eğitimini dört yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyen adaylar tarafından sabırsızlıkla beklenen DGS hakkında merak ettiğiniz her şey burada!

DGS Başvuruları Ne Zaman Sona Erecek?

ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre DGS başvuruları ÖSYM AİS ekranı üzerinden, sınava girecek olan adayın T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile yapılabilecek.

DGS başvuruları ne zaman sona erecek? 10 Mayıs 2024 Cuma günü erişime açılacak olan DGS başvuru ekranı 20 Mayıs 2024 Pazartesi gününe kadar da erişime açık tutulacak.

Başvuru işlemleri için adaylar elektronik ortamı kullanabilecek. Bu süreçte sınav giriş ücretinin ÖSYM e-Ödemeler sistemi üzerinden ya da anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. Adayların ödeme işlemleri ile birlikte başvuru sürecini 20 Mayıs 2024 Pazartesi gününe kadar tamamlamış olmaları gerekiyor.

DGS Ne Zaman Yapılacak?

DGS ne zaman yapılacak? ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre DGS 30 Haziran 2024 Pazar günü, 2 yıllık ön lisans eğitimini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyen adaylar için yapılacak.