EKPSS Kura Başvurusu Ne Zaman Nasıl Yapılır? Şartları Nelerdir?

EKPSS Kura Başvurusu Ne Zaman Nasıl Yapılır? Şartları Nelerdir?
EKPSS kura başvurusu ne zaman yapılmaya başlanacak? Nasıl yapılacak? Kimler ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi düzenlemek zorunda kalacak iken, kimlerin bu belgeyi düzenlemesine gerek olmayacak? EKPSS kura başvurusu şartları içerisinde neler yer alacak? ÖSYM bu konuda kılavuz içerisinde hangi açıklamayı yapmıştır?

EKPSS kura başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) ÖSYM tarafından 28 Nisan 2024 Pazar günü yapıldı. Sınava, kamuda görev yapmak isteyen ortalama 115.000 aday katıldı. Şimdi ise kura çekimi için geri sayım başladı. Kimler başvuruda bulunabilecek? Başvurular nasıl ve ne zaman yapılacak?

EKPSS Kura Başvurusu Ne Zaman?

EKPSS kura başvurusu, ÖSYM rtakvimine göre 6 - 21 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak. Yani başvuru süreci bugün başladı. Ancak bu süreci kaçıran adaylar için geç başvuru tarihleri 4 - 5 Haziran 2024 olacak.

EKPSS Kura Başvurusu Nasıl Yapılır?

Daha önce EKPSS'ye başvuruda bulunan ve bu sırada ÖSYM'ye bildirdiği engel durumunda değişiklik olmayan adaylar için tekrar ön kabul ve taahhüt belgesi düzenlenmesine gerek bulunmamaktadır.

ÖSYM AİS sisteminde fotoğrafı bulunan ve eğitim durumunda herhangi bir değişiklik bulunmayan adaylar EKPSS kura başvurusu işlenlerini bireysel olarak, ÖSYM AİS sistemi üzerinden yapabilirler.

İlk kez EKPSS kura başvurusu yapacak olan adaylar, ÖSYM AİS sistemi üzerinde bulunan engel grubu bilgisi yok ise ya da var ise ama değişikliğe uğramış ise ön kabul ve taahhüt belgesi düzenlenmesi gerekecektir.

Ön kabul ve taahhüt beyanı belgesinin, her bir aday için, görevli tarafından üç nüsha düzenlenerek aday ve görevli tarafından imzalanması gerekmektedir. İmza atamayacak durumdaki engelli için bu alana uyarı yazılması gerekecektir..

Üç nüsha olarak düzenlenen ve imzalanan belgelerin bir nüshası Aile Ve Sosyal Hizmetler Bkaanlığı İl Müdürlüğü'nde, bir nüshası ise adayda kalacaktır. Diğer nüshanın ise aday tarafından, EKPSS kura başvurusu yapılan ÖSYM başvuru merkezinde bulunan görevliye teslim edilmesi gerekir.

EKPSS kura başvurusu yapacak adaylar için düzenlenen ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi üzerinde sadece adayın engel grubu yazacak, diğer kısımlar ise boş bırakılacaktır.

EKPSS Kura Başvurusu Şartları

EKPSS kura başvurusu için, şartların ifade edildiği ve başvuru kılavuzunda yer alan açıklama şu şekilde:

EKPSS/Kuraya, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48'inci maddesi 7'inci fıkrası hariç diğer koşulları taşıyan adaylar başvurabilecektir. EKPSS/kuraya; 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun en az %40 ve üzerinde engelli olanlar başvurabileceklerdir. "Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi"ne sahip olanlar, Kura'ya başvurabileceklerdir. EKPSS'ye başvurusunu tamamlayan adaylar (sınava girmeseler de), Kura'ya başvuramayacaklardır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Konyamanset.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.