KPSS Başvuru Ücreti 2024 Yılı İçin Ne Kadar? Ödeme Alan Bankalar Listesi

KPSS Başvuru Ücreti 2024 Yılı İçin Ne Kadar? Ödeme Alan Bankalar Listesi
KPSS başvuru ücreti 2024 kaç TL olarak belirlendi? Ücretler nerelere ve nasıl yatırılacak? Lisans mezunları KPSS B Grubu sınavına ne zamana kadar başvuru yapabilecekler? Hangi bankalar üzerinden KPSS başvuru ücreti yatırılabilecek? KKTC'den başvuruda bulunan adaylar ödemelerini nereye ve nasıl yapabilirler? KPSS son başvuru tarihi ne zaman?

KPSS başvuru ücreti 2024 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi internet üzerinden araştırılıyor. Lisans mezunları 3 Mayıs 2024 Cuma günü yapmaya başladıkları KPSS başvuru işlemlerini 15 Mayıs 2024 Çarşamba gününe kadar tamamlamış olmalılar. ÖSYM AİS ekranı üzerinden, adımların takip edilmesi ile tamamlanan KPSS başvuru sürecinde adayların katılacakları oturumları belirleyip, sonrasında başvuru ücretini yatırmaları gerekiyor.

KPSS Başvuru Ücreti 2024

KPSS B Grubu Lisans Sınavı ücreti 2024 yılı için 350 TL olarak belirlenmiş durumda. Ödemeler ÖSYM e-Ödemeler sistemi üzerinden yapılabileceği gibi, banka hesapları üzerinden de gerçekleştirilebilecek. Bu aşamada ÖSYM tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

KPSS Başvuru ücreti 2024, şu banka hesaplarının kullanılması ile yatırılabilir:

Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, QNB Finans Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Halkbank, ING Bank, İş Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası... Bahsedilen bankaların çoğu tüm şubelerinden, ATM ve internet bankacılığı ile mobil bankacılık üzerinden KPSS başvuru ücretini almaktadır. Ancak pek çok banka KKTC'den başvuru yapan adayların başvuru ücretlerini kabul etmemektedir.

Bu aşamada yine ÖSYM tarafından verilen bilgiye göre ÖSYM ödeme sistemi üzerinden başvuru ücretleri yatırılabilir. Bu alana https://odeme.osym.gov.tr/ adresi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.