Memur Emekli Maaş Zammı Hesaplama Sonuçları Belli Oldu! Maaşınıza Bugün Zam Gelse Yüzde Kaç Alırsınız?

Memur Emekli Maaş Zammı Hesaplama Sonuçları Belli Oldu! Maaşınıza Bugün Zam Gelse Yüzde Kaç Alırsınız?
Memur emekli maaş zammı hesaplama işlemleri memurlar, memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklileri tarafından, TÜİK tarafından yapılan Nisan ayı enflasyon oranlarının açıklamasının sonrasında hız kazanarak yapılmaya devam ediyor. Hem mmemurlar, hem de emekliler, açıklanan enflasyon oranları ile birlikte, maaşlarına yapılacak zammı daha kolay hesaplıyor. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük memur maaşı kaç TL olacak? Doktora, öğretmene yüzde kaç oranında maaş zammı yapılacak?

Memur emekli maaş zammı hesaplama işlemleri hem çalışan hem de emekli memurlar, SSK ve Bağ-Kur emeklileri tarafından her geçen gün yeni formüller değerlendirilerek yapılıyor. Farklı uzmanlar tarafından yapılan her açıklama memurlar ve emekliler tarafından dikkatle dinleniyor. Çünkü hem memurlar hem de emekliler, maaşlarına Temmuz ayında, altı aylık enflasyon farkından doğan bir zam alacaklar.

3 Mayıs 2024 Cuma günü TÜİK tarafından Nisan ayı enflasyon oranları açıklandı. Memur emekli maaş zammı hesaplama sürecinde 2024 yılına ait ilk dört aylık enflasyon rakamları belli olmuş oldu. Dolayısı ile maaşlara yapılacak zam oranları da az çok tahmin edilebiliyor. Ancak bu aşamada Mayıs ve Haziran aylarına ait enflasyon oranlarının da belirlenmesiyle maaşlara yapılacak zam oranları netleşecek.

Memur Emekli Maaş Zammı Hesaplama

Memur emekli maaş zammı hesaplama işlemlerine Nisan ayı %18 olarak açıklanan enflasyon rakamları ile dahil oldu. Önceki aylarda hesaplanan enflasyon oranları ise TÜİK tarafından şu şekilde açıklanmıştı: Ocak ayı %6.70, Şubat ayı %4.53, Mart ayı %3.16. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ilk dört ay için belirlenen bu oranların toplamının emekli maaşlarına yansıtılacağını düşünebilirler. Bu rakamların toplamına Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranları toplamı da dahil edilecek.

Memurlar ve memur emeklileri ise söz konusu enflasyon farkı ile birlikte, sene başında imzalanan sözleşme kapsamında, 2024'ün ikinci altı ayına uygulanacak olan %10'luk maaş zammını alacaklar.

Bu bilgilere göre memur emekli maaş zammı hesaplama işlemi Mayıs ayı için yapılacak olsaydı,

SSK ve Bağ-Kur emeklileri %17.57 oranında zam almış olacaklardı.
Memur ve memur emeklileri ise %27.57 oranında zam almış olacaklardı.

Ancak bu rakamlara Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranlarının da dahil edilmesi ile zam oranları belirlenmiş olacak. Ve maaş zammı Temmuz ayı itibari ile yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Konyamanset.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.