MSÜ Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2024 Tercih Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih Belli Mi?

MSÜ Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2024 Tercih Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih Belli Mi?
MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? Milli Savunma Üniversitesi tarafından 3 Mart 2024 tarihinde düzenlenen sınava yüz binlerce kadın ve erkek katıldı. İlgi çeken detay, sınava katılım gösteren kadın sayısının erkek sayısından çok daha yüksek olması. Başarılı olan adaylar tercihlerini yapmaya devam ediyor. Peki tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bir açıklama yapıldı mı? Adaylar, sonuçların erken açıklanacağını umarak sürekli sonuç ekranını kontrol ediyor.

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları açıklandığında personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden görüntülenecek. Yapılan tercihler için Hava, Deniz, Kara Harp Okulu ve Astsubay Melsek Yüksek Okulu yerleştirme sonuçlarını merak eden adaylar için geri sayım başladı!

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024 sorusuna yanıt arayan öğrenci adayları, sonuçlar erken açıklanır mı umuduyla sürekli olarak sonuç ekranını kontrol ediyor. Peki sonuçlar açıklandı mı ya da ne zaman açıklanacağı belli oldu mu?

MSÜ Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2024?

Milli Savunma Üniversitesi için adaylar tarafından tercihlerin yapılma süreci devam ediyor. Konuya yönelik MSÜ tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Personel ve askeri öğrenci alım / temin faaliyetlerimiz planladığımız şekilde devam ediyor. 3 Mart 2024 tarihinde yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına 375.409 kadın, 341.113 erkek olmak üzere toplamda 716.522 aday katılım göstermiştir. Katıldıkları sınavda başarı elde eden adaylar tercihlerini 3 Nisan - 10 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapabileceklerdir."

Buna yönelik tercih kılavuzu yayınlandı. Adaylar personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden, Harp Okulları ve Meslek Yüksek Okulları için tercih işlemlerini yapabiliyorlar.

Peki MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? Milli Savunma Üniversitesi henüz bu konuya öynelik bir açıklama yapmış değil. Ancak önceki yıllara bakarak, tercih sonuçlarının Haziran ayı içerisinde açıklanacağını söyleyebiliriz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Konyamanset.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.