Sınavlara Nasıl Çalışılır? LGS Ve YKS İçin Kalan Zaman Nasıl Daha Verimli Kullanılır?

Sınavlara Nasıl Çalışılır? LGS Ve YKS İçin Kalan Zaman Nasıl Daha Verimli Kullanılır?
Sınavlara nasıl çalışılır? LGS ve YKS için sayılı günler kaldı. Bu süreçte öğrenciler bir telaş içerisinde nasıl ders çalışmaları gerektiğini ve ne yaparlarsa daha verimli olabileceklerini araştırıyorlar. Tam da bu aşamada uzmanlar uyarıyor: Öğrenciler sosyal medya kullanımından uzak durmalı. Bunun yerine sınavdaki performanslarını arttıracak sosyal ve fiziksel aktivitelere katılabilirler. İşte detaylar

Sınavlara nasıl çalışılır? LGS'ye katılım sağlayacak binlerce 8. sınıf öğrencisi ve YKS'ye katılım sağlayacak 3 milyondan fazla adayın son zamanlarda en sık sorduğu sorular arasında bu soru yer alıyor. LG'ye bir aydan az zaman kaldı. YKS'ye de bir ay civarında bir zaman var. Peki öğrenciler bu kısa zamanı en verimli şekilde nasl değerlendirebilirler?

Sınavlara nasıl çalışılır? 2 Haziran'da yapılacak LGS'de de 8 - 9 Haziran'da yapılacak YKS'de de uzun paragraflı ya da bir kaç işlem gerektirecek soruların sorulması bekleniyor. Öğrenciler en çok bu sorularda zorlanıyor. Çünkü bu soruları okumak, anlamak; belki bir kere daha okumak zorunda kalmak, işlemlerle uğraşmak... zaman alıyor. Ve sınav sırasında zaman sorununa neden oluyor. Sınavlara iyi çalışmak kadar, sınav sırasında zamanı doğru kullanmak da büyük önem arz ediyor.

Sınavlara Nasıl Çalışılır?

Uzmanlar, sınavlara kısa bir zamanın kaldığı bugünlerde öğrencilerin sosyal medya kullanımını sınırlandırmaları gerektiğini söylüyor. Çünkü saatlerce sosyal medyada zaman geçirmek, sınavlara çalışan öğrencilerin zamanını heba ediyor. Elbette ki bu sürekli ders çalışılması gerektiği anlamına gelmiyor. Ancak uzmanlar, sosyal medyaya ayrılan zamanda kitap okumak, film ya da belgesel izlemek, yürüyüş ve egzersiz yapmak... gibi aktivitelerle sınav sırasında performansın yükseltilebileceğini dile getiriyor.

Sınavlara nasıl çalışılır? Tutin tekrarlar yapmak da sınavlarda başarıyı arttırmak adına büyük öneme sahip. Yeni öğrenilen bir konunun, dinlenmiş zihin ve bedenle bir kere daha tekrar edilmesi, bilginin daha sağlıklı şekilde kalmasını olanaklı hale getirecektir.

Sınavlara nasıl çalışılır diyen öğrencilerin molalara zaman ayırmaları, fiziksel ve sosyal aktivitelere katılım sağlamaları da önemli.

Sınav kaygısı sorunu yaşayan öğrenciler için ise daha önce bu konuya yer vermiştik. Gözden geçirmek isteyebilirsiniz:
https://konyamanset.com.tr/haber/sinav-kaygisi-nedir-neden-olur-nasil-giderilir-lgs-yks-sinavlarina-girecekler-dikkat-1919h

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Konyamanset.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.