Darüşşafaka Eğitim Kurumları Tam Burslu Ve Yatılı Kolej Eğitimi Fırsatı Sunuyor!

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Tam Burslu Ve Yatılı Kolej Eğitimi Fırsatı Sunuyor!
Darüşşafaka Eğitim Kurumları tam burslu ve yatılı kolej eğitimi fırsatı sunuyor. Bu fırsattan yararlanmak için öğrencilerin 2024 Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı'na girmeleri gerekiyor. Peki son başvuru tarihi ne zaman? Başvuru şartları arasında neler yer alıyor? Kaçıncı sınıf öğrenciler sınava girebiliyor? Sınav ne zaman ve nerede düzenlenecek?

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, annesi ya da babası veya her ikisi birden vefat etmiş olan öğrencilere, maddi olanakları da yetersiz ise tam burslu ve yatılı kolej eğitimi fırsatı sunuyor.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları 2024 Giriş Sınavı

Darüşşafaka Eğitim Kurumları 2024 giriş sınavı 26 Mayıs 2024 Pazar günü, Türkiye'de toplam 41 ilde yapılacak. Yapılacak olan sınav için başvurular, 20 Mayıs 2024 Pazartesi günü sona erecek. Sınava, maddi durumu iyi olmayan, annesi, babası ya da her ikisi birden vefat etmiş öğrenciler katılım sağlayabilecek.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, eğitim hayatına deprem bölgesinde olmasına karşın devam eden öğrenciler için bünyesinde 100 kontenjan ayırdı.

Türkiye'de toplam 41 ilde yapılacak olan sınavda başarılı olan öğrenciler, eğitimlerine, ortaokuldan başlayıp, Liseyi bitirene kadar, yani toplam sekiz yıl boyunca tam burslu ve yatılı bir şekilde, kendilerine kolej eğitimi verecek olan Darüşşafaka'da devam edecekler.

26 Mayıs 2024 Pazar günü saat tam 11.00'da, tam bursluluk sınavının yapılacağı yerde bulunması gereken öğrencilerin, sınava giriş hakkı elde etmek için başvurularını 2 ocak - 20 Mayıs 2024 tarihleri arasında tamamlamış olmaları gerekiyor. Başvurular online olarak, https://basvuru.darussafaka.org adresi üzerinden yapılıyor.

Sınav başvurusu yapacak öğrencilerin T.C. vatandaşı olmaları, 2013 ve sonrasında doğmuş olmaları, 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında ilkokul 4. sınıf eğitimi alıyor olmaları gerekmektedir. Bununla birlikte en önemli şart, başvuruda bulunacak öğrencinin anne, baba ya da her ikisinin de hayatta olmaması ve ailenin çocuğuna kolej eğitimi aldırmak için yeterli maddi durumunu olmaması şeklinde sıralanmaktadır.