Kabine Toplantısı Kararları Kamuyu Hangi Açıdan Yakından İlgilendiriyor?

Kabine Toplantısı Kararları Kamuyu Hangi Açıdan Yakından İlgilendiriyor?
Kabine toplantısı kararları neleri içeriyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçti ve Türk milletine seslendi. bu konuşma sırasında Türkiye ekonomisinin orta vadeli hedeflerinde başarıya gittiğini ve kredi risk puanımızın sürekli bir düşüş grafiği çizdiğini dile getirdi. Ekonomik hedeflerimize ulaşmamız için alınacak olan yeni tedbirleri de açıkladı. Peki bu tedbirler arasında neler var?

Kabine Toplantısı kararları Türk milleti tarafından merak ediliyor. 6 Mayıs 2024 Pazartesi (Dün) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı gerçekleştirildi. Sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan millete seslendi.

Kabine Toplantısı Kararları Arasında Neler Var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan konuşmadan bazı alıntıları sizlerle şu şekilde paylaşabiliriz: "Orta vadeli programımız başarılı şekilde çalışıyor. Ülkemizin risk primi 700 baz puan seviyelerinden 290 baz puan seviyesine geriledi. Politikalarımızı uyguladıkça risk primimiz daha da düşecek."

Dünya Bankası, İslam Kalkınma Bankası, Asya Altyağı Ve Kalkınma Bankası ile gelecek dönemde 50 milyar dolara yakın kaynağı kalkınma projelerinde kullanacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi değerlendirme kuruluşlarının da teker teker not arttırımına gittiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizin ekonomide belirlediği hedeflere daha çok üretip daha çok ihracat yaparak ulaşabileceğini söyledi. Çevre ülkeler gibi zengin yer altı kaynaklarımızın bulunmadığını, petrol, doğalgaz ve madenleri yeni yeni keşfetmeye ve işlemeye, ülke ekonomisine kazandırmaya başladıklarını ifade etti.

Kabine toplantısı kararları arasında tasarruf kültürünün güçlendirilmesine yönelik adımların atılacak olması da yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu olarak buna öncülük ve rehberlik edeceklerini ifade etti.

Kabine Toplantısı kararları arasında yer alan branş dağılımı öğretmen atamaları konusu ile ilgili paylaşımımıza, aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
https://konyamanset.com.tr/meb-haber/brans-dagilimi-ogretmen-atamalari-paylasildi-mi-hangi-ders-icin-kac-ogretmen-1927h

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Konyamanset.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.