Torba Yasa Ne Zaman Çıkacak? İçeriğinde Neler Var? Kademeli Emeklilik Var Mı?

Torba Yasa Ne Zaman Çıkacak? İçeriğinde Neler Var? Kademeli Emeklilik Var Mı?
Torba yasa içeriğinde neler var? Kademeli emeklilik var mı? Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Bağ-Kur, SSK ile prim günü eşitleme, erken emeklilik, ev hanımlarına emeklilik, 3600 ek gösterge... gibi konulara yönelik olarak neler söyledi? Torba yasa ne zaman çıkacak? Çıkış tarihi belli mi?

Torba yasa, toplamda 86 madde olarak bakanlık gündemine gelmiş ve bu maddelerin 55 tanesi meclisten geçerek kabul edilmişti. Şimdi ise gözler kalan 31 maddenin meclisten geçerek kabul edileceği zamana çevrilmiş durumda.

Meclisten geçerek kabul edilmesi beklenen torba yasa maddelerinden bazıları şu şekilde: 3600 ek gösterge, erken emeklilik, Bağ-Kur - SSK prim günü eşitleme... Bu konulara yönelik olarak Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı ya da yapacağı açıklamalar dikkatle takip ediliyor.

Torba Yasa İçeriğinde Kademeli Emeklilik Var Mı?

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, torba yasa içerisinde yer alıp almadığı merak edilen kademeli emeklilik ile ilgili olarak, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Gündemimizde staj sigortalılar ve kademeli emeklilik ile ilgili bir çalışma bulunmuyor."

Torba Yasa İçeriğinde Neler Var?

Torba yasa içeriğinde yer alan maddeler henüz netlik kazanmış ya da açıklanmış değil. Ancak Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamalara bakarak, şu maddelerin torba yasa içeriğinde yer aldığı ve çalışmaların buna göre yapıldığı tahmin ediliyor.

• Ev hanımlarına emeklilik
• Bağ-Kur prim gününün 7200 olarak düzenlenmesi
• 3600 ek gösterge

Torba Yasa Ne Zaman Çıkacak?

Torba yasa ne zaman çıkacak sorusunun yanıtı henüz netlik kazanmamış olmakla birlikte, Kabine Toplantısında konunun görüşüleceği tahmin ediliyor.

Kabine Toplantısı ne zaman? Konu ile ilgili haberimize ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz:
https://konyamanset.com.tr/meb-personel/kabine-toplantisi-ne-zaman-ogretmen-atamalari-ne-zaman-aciklanacak-1918h

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Konyamanset.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.