2024 LGS Sınav Giriş Belgesi Erişime Açıldı Mı? Nereden Alınacak?

2024 LGS Sınav Giriş Belgesi Erişime Açıldı Mı? Nereden Alınacak?
2024 LGS sınav giriş belgesi erişime açıldı mı? Liselere Geçiş Sistemi sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. Öğrencilerin sınava gireceği yerler ise sınav giriş belgesi üzerinde yer alıyor. Peki LGS sınav giriş belgesi ne zaman erişime açılacak? Nereden görüntülenecek? Nasıl alınacak? Posta yolu ile adrese gönderilecek mi? Sınav giriş belgesi neden önemli?

2024 LGS sınav giriş belgesi, 8. sınıf öğencileri ve özellikle de velileri tarafından çok fazla araştırılıyor. Çünkü Liselere Geçiş Sistemi LGS 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. Yani sınava çok kısa bir zaman kaldı. Ve öğrencilerin sınava gireceği yerler sınav giriş belgesinin erişime açılması ile öğrenilebilecek.

2024 LGS Sınav Giriş Belgesi Ne Zaman Erişime Açılacak?

2024 LGS sınav giriş belgesi, Liselere Geçiş Sistemi sınavına girecek olan 8. sınıf öğrencinin kendisine ait olacak ve kimlik bilgisi, sınav merkezi, sina, salon ve sıra numarası bilgilerini içerecek. Öğrencinin sınava gireceği merkezin açık adresi de sınav giriş belgesi üzerinde yazılı olacak. Bu nedenle sınav günü herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına önceden öğrencinin sınava gireceği okulun görülmesi önem arz ediyor.

2024 LGS sınav giriş belgesi, 24 Mayıs 2024 Cuma günü itibari ile e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden (https://eokul.meb.gov.tr/) görüntülenebilecek. Buraya öğrencinin T.C. kimlik numarası ve şifresi ile birlikte giriş yapmak yeterli olacak. Okul müdürlükleri de elektronik ortamdan alacakları sınav giriş belgesini onaylayıp mühürleyerek öğrencilere dağıtacaklar.